Projects
The Chai ConnectionThe City’s SongThe Ramallah SessionsThe Tehran SessionsThe Boat Band
The Chai Connection
CD out NOW!
Thomas Noël en Wouter Vandenabeele kwamen elkaar voor het eerst tegen in de donkere jaren negentig als leden van een underground folk groep waarmee ze jarenlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maakten.
Daarna splitsten de wegen: Thomas reisde naar Australië en New York, Wouter trok richting Afrika en Griekenland. Ze leken voorbestemd om elkaar weer tegen het lijf te lopen maar hierop was het wachten tot in 2014 in Istanbul. Deze keer brachten ze allebei een rugzak mee vol muziek en ervaringen van over de hele wereld.
De honger om samen te werken was zo groot dat ze ineens in tal van projecten duikelden. Zo werkten ze samen met Özge Öz uit Turkije (naar aanleiding van het project Yolda van de Handelsbeurs en de Centrale), musiceerden ze met Palestijnse muzikanten in Ramallah , smeedden plannen voor toekomstige projecten in Italië, Zuid-Afrika, Senegal… én gingen ze op tournee met de Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo. Het was bij dit laatstgenoemde wapenfeit dat ze samenwerkten met Jeroen Knapen, een jonge gitarist uit het Waasland, met wie ze besloten een trio op te richten. Dit trio werd later aangevuld met de Canadese percussionist François Taillefer.
Hun muziek drijft op een stuwende gitaar en een klagende viool, en wordt gedragen door een piano of de vette klanken van een Fender Rhodes en kleurrijke percussiegrooves. Het kan alle kanten opgaan : van Sefardische muziek uit Griekenland en de Balkan, over sentimentele walsjes, bluesy grooves en ontwrichte songs tot Braziliaanse Forro’s en oriëntaalse liederen.
Crew:
Thomas Noël: piano, Fender Rhodes, strings & things, voice
Wouter Vandenabeele: violin, mandolin
Jeroen Knapen: guitars, voice
François Taillefer: percussion

Follow on:
Info & bookings:
info@frontiera.be
+32/477.69.10.24
CONCEPT:
Twee Gentse muzikanten, een filmmaker en een fotograaf trekken naar een stad en brengen een lied mee. Op locatie ontmoeten ze singer-songwriters en muzikanten. Samen maken ze een hedendaags muzikaal en visueel portret van de stad.
The City’s Song zoekt naar de contrasten tussen de lyrische realiteit van de dichter en de naakte realiteit van de documentairemaker. Ze zet samenwerking en uitwisseling op en brengt journalistiek met muziek als taal en beeld als drager.
Naast de muzikanten maken een filmmaker en een fotograaf deel uit van het team, die het live proces documenteren en hun eigen lied creëren. De stedelijke omgeving wordt verkend door middel van actuele beelden en universele beelden die de identiteit van een stad, de sfeer, de interactie en de algehele activiteit proberen op te roepen.
In 2014 kwam het project officieel op de rails met 2 afleveringen: Mexico-Stad en Gent. In 2016 – 2018 coverden we Ramallah, Palestina en tussendoor werkten we aan The Jo’burg Sessions met de Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo. Momenteel toert The City’s Song met The Tehran Sessions.
De volgende in de rij is Napoli…
Follow on:
Met de steun van:
![]() |
![]() |
![]() |
---|
FOTO’S:
GENT













Foto’s: Sammy Van Cauteren
THE RAMALLAH SESSIONS
































Foto’s: Sammy Van Cauteren
RAMALLAH

























Foto’s: Sammy Van Cauteren
THE RAMALLAH SESSIONS
The City’s Song / The Ramallah Sessions
A Documentary Film by Jonatan Lyssens & Thomas Noël 2017 (33’) + Concert Series
‘There is no square where we can meet’
With The City’s Song musician Thomas Noël – initiator and coordinator of the project- wants to explore cities worldwide and, together with other artists, create a musical and visual story about them. In 2016 he travelled together with violinist Wouter Vandenabeele, photographer Sammy Van Cauteren and documentary-filmmaker Jonatan Lyssens to Ramallah in the West Bank, Palestine. There they met up with Palestinian musicians. An intense friendship and a creative collaboration grew with Shadi Zaqtan, Ahmed Hawwash, Ashira Ramadan and Eleni Mustakklem. The result is a cosmopolitan hymn to the super-divers city.
We hereby present you the film which was made about this journey and artistic cooperation.
A quiet film, that wanders through the city and visualizes the everyday life in the streets and markets, as well as the landscapes and the unreachable horizon just outside the city. The eye of the filmmaker meets the eye of the inhabitants and the artists. The imagination of the poet finds its way into the song lyrics. Clichés are being deflated.
Virtually, one goes of wandering through the city and enters the rehearsal space where the musicians are involved in conversation, and are creating beautiful poetic songs and instrumental pieces. The personal story and the concrete interaction forms a central theme within the imaging. It is here that lies the added value in the film.
Of course, Ramallah is not an ‘ordinary’ city. This film gives an honest image of everyday life within the context of a political conflict, the ongoing Israeli-Palestinian conflict. But there is more. The viewer meets people whose ideas are shifting and whose horizon broadens through the artistic exchange. They are pinning their hopes on non-violent forms of resistance, through artistic expression and cooperations. The impact on people’s imaging is undeniable. This is very heartening – looking beyond the conflict, to keep expressing oneself as a human being, to continue to grow, to break free from the stigma.
Trailer:
Concert tour 2017 – 2018 with Thomas Noël: piano, guitar, Shadi Zaqtan: vocals, guitar, Wouter Vandenabeele: violin, Ahmed Hawwash: clarinet, Lara Rosseel: bass, Ashira Ramadan: vocals, François Taillefer: percussion, Ann-Sophie Hoste: light, Peter Desmet: sound, Jonatan Lyssens: visuals.
PHOTO’S: Sammy Van Cauteren
The Ramallah Sessions:










































Ramallah
























THE TEHRAN SESSIONS
De nieuwste episode in het project The City’s Song is Teheran. We kijken naar Iran’s hoofdstad door de ogen van zanger en Setar-speler Soroosh Gharahmanloo, de in België wonende Iraanse Daf-speelster Farnoosh Khodadadeh, filmmaker Jonatan Lyssens and initiator & multi-instrumentalist Thomas Noël.
Concert-tour in juli 2022 en oktober 2022.
28/06/22: ENTR, Gent – 02/07/22: BROSELLA, Brussel – 03/07/22: VIZIT, Gent
14 October, 20h00 – Altes Pfandhaus, Köln (D) – 16 October, 17h00 – Atelier 74, Gent (Trio) – 22 October, 20h30 – Bij’ De Vieze Gasten (Trio) – 23 October, 20h00 – private concert, Ledeberg (Trio) – 28 October, 20h00 – Gallery NANDA, Lokeren (Trio) – 29 October, 20h20 – Arscene, Hansbeke
Teheran. Als u dit hoort, denkt u waarschijnlijk aan politieke conflicten met de USA of delicate nucleaire akkoorden. Je zou erbij vergeten dat er ook gewoon mensen leven zoals u en ik. Ongeveer 13 miljoen, wonend in een caleidoscopische wereldstad met fabelachtige monumenten en buitenwijken waar de autostrades dwars doorrijden. Kinderen spelend op straat, winkeliers achter hun kraam, goed opgeleide jongeren op zoek naar werk, artiesten die de grens aftasten van wat ze kunnen en mogen uitdrukken. In een stad waar de tijd blijft stilstaan en toch volop in het nu leeft.
Dat “nu” grijpt Thomas Noël aan om binnen zijn project The City Song naar de straten en huizen van Teheran te trekken en er de muziek op te snuiven. Het Gentse project The City Song wil samen met lokale artiesten een hedendaags, muzikaal en visueel portret van de stad maken, een nieuw soort journalistiek met muziek als taal en beelden als dragers. Ze proberen de identiteit van de stad te vatten, de sfeer, de vele menselijke interacties en activiteiten. Op die manier kwam al The Ramallah Sessions tot stand, met o.a. Wouter Vandenabeele en Shadi Zaqtan. Eerdere episodes speelen zich af in Mexico-City en Johannesburg.
Thomas’ kompanen voor deze editie zijn enerzijds Soroosh Gharahmanloo, een rijzige man met epische baard en als setarspeler en zanger een gerenomeerde naam in Iran, en anderzijds Farnoosh Khodadadeh die ooit uit liefde naar België emigreerde en nu op haar Iraanse framedrum fungeert als tolk. Samen maken zij muziek, geïnspireerd door zowel klassieke dichters als hedendaagse woordkunstenaars uit Teheran. In die muziek versmelten de twee componisten, Thomas en Soroosh, Iraanse ritmes en klankkleuren met een harmonische drive van West-Europa. De daf van Farnoosh zorgt voor het percussieve peper en zout.
Samen met cineast Jonatan Lyssens leggen ze ook alles vast op gevoelige plaat en zorgen voor een visueel verhaal dat de muziek en de liederen aanvult, countert, becommentarieert.
Samen tonen ze u de andere kanten van Teheran, de mooie en de minder mooie, met het oog van wie er blijft, maar ook van wie er vertrok. Ze doen dit op diverse en boeiende manieren: concerten met bijhorende beelden en met extra bijdragen van Robbe Kieckens op percussie en Anaïs Moffarts op bas, een concertfilm op basis van die concerten, een cd, een fotoreportage.
Teheran zoals u het nog nooit zag: klein en groots, schoon en tragisch, vanuit verschillende perspectieven. Laat u meeslepen, ontroeren, overdonderen.
Klik hier voor fragmenten uit The Tehran Sessions.
In Maart 2021 nam de band (Thomas Noël, Farnoosh Khodadadeh, Soroosh Ghahramanloo, Robbe Kieckens en Anaïs Moffarts) een album op. Het eindresultaat werd voorgesteld tijdens een concert tour in het najaar van 2021.
Klik hier voor de Concertfilm van The Tehran Sessions @ De handelsbeurs, Gent
The Tehran Sessions Tour 2022:
The Tehran Sessions Tour 2021:
Meer info:
info@frontiera.be of +32/477.69.10.24 (Thomas Noël, artistieke leiding) elzajeanty@gmail.com +32/497.17.41.67 ( Elza Jeanty, bookings & communicatie)
The Tehran Sessions photos ©Sammy Van Cauteren







































Tehran photos © Thomas Noël




















folow us
The Boat Band
In 2016 meerde de Reno boot aan in Gent en diende als opvangcentrum voor vluchtelingen. Bezieler Thomas Noël verzamelde enkele muzikanten onder hen in De Centrale en startte wekelijkse sessies. Na verloop van tijd kwamen ook andere muzikanten met een migratie-achtergrond aansluiten en werd The Boat Band geboren. In wisselende bezettingen experimenteert de groep met een repertoire dat deels bestaat uit eigen werk en eigenwijze bewerkingen van muziek uit de thuislanden van de muzikanten.
crew: Raju Thappa (Nepal) : vocals, guitar, Yousef Zayyani (Iran): percussion, vocals, Sami Mahmoud (Sudan): guitar, Mustafa Aydin ( Koerdistan): vocals, saz, Naim Erbaba (Turkey): electric guitar, bass, David Dominguez (Venezuela): quatro, Benedicto Arevalo: vocals, Wael Khedr (Egypt): guitar, Amin Azizi (Iran): star, Wim Ricour: percussions, Sven Van Mol: guitar, vocals, Thomas Noël (België): bass, guitar, piano – co-ordination, a.o. …
In september 2022 kwam de kortfilm/docu “The Boat Band” uit. klik hier voor teaser.
info & bookings: info@frontiera.be +32 477.69.10.24
Find us on YouTube:
info & bookings: info@frontiera.be +32 477.69.10.24