Skip to content

Projects

THE TEHRAN SESSIONS

De nieuwste episode in het project The City’s Song is Teheran. We kijken naar Iran’s hoofdstad door de ogen van zanger en Setar-speler Soroosh Gharahmanloo, de in België wonende Iraanse Daf-speelster  Farnoosh Khodadadeh, filmmaker Jonatan Lyssens and initiator & multi-instrumentalist Thomas Noël.  

Concert-tour in juli 2022 en oktober 2022.

28/06/22: ENTR, Gent – 02/07/22: BROSELLA, Brussel – 03/07/22: VIZIT, Gent 

14 October, 20h00 – Altes Pfandhaus, Köln (D) – 16 October, 17h00 – Atelier 74, Gent (Trio) – 22 October, 20h30 – Bij’ De Vieze Gasten (Trio) – 23 October, 20h00 – private concert, Ledeberg (Trio) – 28 October, 20h00 – Gallery NANDA, Lokeren (Trio) – 29 October, 20h20 – Arscene, Hansbeke

Bekijk hier de trailer

Teheran. Als u dit hoort, denkt u waarschijnlijk aan politieke conflicten met de USA of delicate nucleaire akkoorden. Je zou erbij vergeten dat er ook gewoon mensen leven zoals u en ik. Ongeveer 13 miljoen, wonend in een caleidoscopische wereldstad met fabelachtige monumenten en buitenwijken waar de autostrades dwars doorrijden. Kinderen spelend op straat, winkeliers achter hun kraam, goed opgeleide jongeren op zoek naar werk, artiesten die de grens aftasten van wat ze kunnen en mogen uitdrukken. In een stad waar de tijd blijft stilstaan en toch volop in het nu leeft.

Dat “nu” grijpt Thomas Noël aan om binnen zijn project The City Song naar de straten en huizen van Teheran te trekken en er de muziek op te snuiven. Het Gentse project The City Song wil samen met lokale artiesten een hedendaags, muzikaal en visueel portret van de stad maken, een nieuw soort journalistiek met muziek als taal en beelden als dragers. Ze proberen de identiteit van de stad te vatten, de sfeer, de vele menselijke interacties en activiteiten. Op die manier kwam al The Ramallah Sessions tot stand, met o.a. Wouter Vandenabeele en Shadi Zaqtan. Eerdere episodes speelen zich af in Mexico-City en Johannesburg.

Thomas’ kompanen voor deze editie zijn enerzijds Soroosh Gharahmanloo, een rijzige man met epische baard en als setarspeler en zanger een gerenomeerde naam in Iran, en anderzijds Farnoosh Khodadadeh die ooit uit liefde naar België emigreerde en nu op haar Iraanse framedrum fungeert als tolk. Samen maken zij muziek, geïnspireerd door zowel klassieke dichters als hedendaagse woordkunstenaars uit Teheran. In die muziek versmelten de twee componisten, Thomas en Soroosh, Iraanse ritmes en klankkleuren met een harmonische drive van West-Europa. De daf van Farnoosh zorgt voor het percussieve peper en zout.

Samen met cineast Jonatan Lyssens leggen ze ook alles vast op gevoelige plaat en zorgen voor een visueel verhaal dat de muziek en de liederen aanvult, countert, becommentarieert.

Samen tonen ze u de andere kanten van Teheran, de mooie en de minder mooie, met het oog van wie er blijft, maar ook van wie er vertrok. Ze doen dit op diverse en boeiende manieren: concerten met bijhorende beelden en met extra bijdragen van Robbe Kieckens op percussie en Anaïs Moffarts op bas, een concertfilm op basis van die concerten, een cd, een fotoreportage.

Teheran zoals u het nog nooit zag: klein en groots, schoon en tragisch, vanuit verschillende perspectieven. Laat u meeslepen, ontroeren, overdonderen.

Klik hier voor fragmenten uit The Tehran Sessions.


In Maart 2021 nam de band (Thomas Noël, Farnoosh Khodadadeh, Soroosh Ghahramanloo, Robbe Kieckens en Anaïs Moffarts) een album op. Het eindresultaat werd voorgesteld tijdens een concert tour in het najaar van 2021.

Klik hier voor de Concertfilm van The Tehran Sessions @ De handelsbeurs, Gent

The Tehran Sessions Tour 2022:

The Tehran Sessions Tour 2021:

Meer info:

info@frontiera.be of +32/477.69.10.24 (Thomas Noël, artistieke leiding) elzajeanty@gmail.com +32/497.17.41.67 ( Elza Jeanty, bookings & communicatie)

The Tehran Sessions  photos ©Sammy Van Cauteren

Tehran  photos © Thomas Noël

folow us

& instagram

DutchEnglish