Thomas Noël en Wouter Vandenabeele kwamen elkaar voor het eerst tegen in de donkere jaren negentig als leden van een underground folk groep waarmee ze jarenlang het nachtleven van Gent en Aalst onveilig maakten.
Daarna splitsten de wegen: Thomas reisde naar Australië en New York, Wouter trok richting Afrika en Griekenland. Ze leken voorbestemd om elkaar weer tegen het lijf te lopen maar hierop was het wachten tot in 2014 in Istanbul. Deze keer brachten ze allebei een rugzak mee vol muziek en ervaringen van over de hele wereld.

De honger om samen te werken was zo groot dat ze samen tal van projecten in duikelden. Zo werkten ze samen met Özge Öz uit Turkije (naar aanleiding van het project Yolda van de Handelsbeurs en de Centrale), musiceerden ze met Palestijnse muzikanten in Ramallah, smeedden plannen voor toekomstige projecten in Italië, Zuid-Afrika, Senegal… én gingen ze op tournee met de Zuid-Afrikaanse zangeres Stella Khumalo. Het was bij dit laatstgenoemde
wapenfeit dat ze samenwerkten met Jeroen Knapen, een jonge gitarist uit het Waasland, met wie ze besloten een trio op te richten. Dit trio werd later aangevuld met de Canadese percussionist François Taillefer.
Hun muziek drijft op een stuwende gitaar en een klagende viool, en wordt gedragen door een piano of de vette klanken van een Fender Rhodes en kleurrijke percussiegrooves. Het kan alle kanten opgaan: van Sefardische muziek uit Griekenland en de Balkan, over sentimentele walsjes, bluesy grooves en ontwrichte songs tot Braziliaanse forro’s en oriëntaalse liederen.

The Chai Connection Crew
– Thomas Noël: piano, Fender Rhodes, strings & things, voice
– Wouter Vandenabeele: violin, mandolin
– Jeroen Knapen: guitars, voice
– François Taillefer: percussion

The Chaï Connection

Contact, Info

info@frontiera.be

Thomas Noël (artistieke leiding & planning) +32 (0)477 69 10 24

Follow us

The Chai Connection clip Nuovole Bianche
Artwork Jannes de Schrijver / Animation Daan Cools / Composition Thomas Noël / Performed by The Chai Connection (Thomas Noël: Wurlitzer, Wouter Vandenabeele: viool, Jeroen Knapen: gitaar, François Taillefer: percussie) / recorded, mixed and masterd Room 13 Gent, Ward Neuyrinck.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search