Na The Tehran Sessions (2019 – 2022) hebben Thomas Noël en Soroosh Ghahramanloo hun muzikale samenwerking verder gezet. Dit resulteert in The Cypress Tree. Als duo creëren ze nieuwe composities maar ze breiden hun project ook uit door andere muzikanten en artiesten erbij te betrekken. Zo kwam ondertussen al een tot stand met Thomas, Soroosh en Anaïs (Moffarts) en een trio met percussionist François Taillefer.

Er wordt ook met spanning uitgekeken naar de samenwerking met DJ Grazzhoppa in 2024, die een hoogst origineel en onvoorspelbaar muzikaal traject belooft te worden. Deze constellatie is vanaf de zomer van 2024 on the road:

Under The Cypress Tree, because the sound must come out of these walls.

Onder de oude cipres tokkelt de wijze Soroosh Gharahmanloo, levende legende in Iran, op zijn Setar. Zijn vriend, de muzikale duizendpoot Thomas Noël, schudt naast hem wat grooves uit zijn keyboard. Samen mijmeren ze over hun avontuur, The Tehran Sessions, toen ze huiskamer en festivalpodium onveilig maakten met Oosters geluiden, Westerse swing en een scherpe blik op de grootstad.

In een naburige tuin horen ze plots de vibe van een zomerse poolparty. Ze herkennen de sound, DJ GRAZZHOPPA dicteert er de beats. De drie mannen kijken elkaar aan en knikken: let’s join the party together, let’s make this happen.

Het wordt fusion ten top! Soroosh is thuis in zowel progressive rock als traditionele, Perzische muziek. Thomas smelt gezwind jazz, folk, rock en blues aaneen. En sinds DJ Grazzhoppa de ene DJ-wedstrijd na de andere won, zoekt hij om zijn sound en hiphop-ritmes te verrijken met extra muzikanten en meerkoppige bands. Samen sluiten ze een pact: een wervelend trio met een strak plan en ruimte voor improvisatie.

En ruimte voor de ruimte: de oosterse vergezichten en foto’s van de buitenwijken vullen ze nu aan met graffiti en street art. The sound must come out of these walls. Elke plek wordt een kans om te musiceren, te jammen en te interageren met de beelden en de kunst van daar. Binnen en buiten: in concertzaal of museum, op straat of openluchtpodium, onder de eiken en onder de cipressen.

Come join the party!

Info & bookings: www.frontiera.beinfo@frontiera.be +32/477.691.024

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search