Skip to content

About Frontiera

Frontiera wil het tijdsgewricht waarin we vandaag leven op een artistieke en constructieve manier in beeld brengen.
Frontiera wil een brug slaan tussen de meest diverse, stedelijke subculturen en streeft er naar om artistieke actoren uit die gemeenschappen samen te brengen.
Met dit doel voor ogen creëert, organiseert en ondersteunt Frontiera artistieke producties en sociaal-artistieke projecten in Gent, in België en in het buitenland.

Frontiera is een onafhankelijk productiehuis met Gent als thuisbasis.
De organisatie begon in 2006 als ruggengraat voor een aantal projecten van muzikant en fotograaf Thomas Noël maar werd al snel meer dan dat naarmate andere mensen het initiatief vervoegden en samenwerkingen met andere organisaties groeiden. Vandaag focust Frontiera op projecten en producties die via kunst verbinding en uitwisseling van mensen en ideeën stimuleren.

We werken met artiesten binnen een nationale en internationale context en gaan daarbij steeds op zoek naar nieuwe lokale connecties met onze eigen stad, Gent.

Frontiera produceerde volgende projecten: 

The City’s Song, The Chai Connection, The Boat Band, Loosey Goosey, Livingstone-Ensemble, TABARNACK, Ellil, Lupaluna, B.O.B.I., LodoS, NIMPORTE a.o. …

MUSICALIA Festival
The Passengers (with theater ‘bij De Vieze Gasten), De Langste Nacht (with theater ‘bij De Vieze Gasten), BOXART (with NAHKLA vzw, De Centrale), Soundtrack for Kunst Kleurt (documentary by NAKHLA)

Samenwerkingen & co-producties met:

Le Grand Bateau, Les Gouts de Gand, ‘Bij De Vieze Gasten, De Propere Fanfare, FAB (Federatie van Belgische Architecten), NAHKLA vzw, Intercultureel Centrum De Centrale, Association Comme une Orange (Paris), Het Huis van Alijn, Trefpunt vzw, CC Westrand, De Handelsbeurs Concertzaal a.o. …

DutchEnglish