Frontiera creëert, produceert en presenteert muziek in vele vormen en brengt het huidige tijdsgewricht op een artistieke en constructieve manier in beeld.

Door bruggen te slaan tussen de meest diverse stedelijke subculturen en door artistieke actoren uit die gemeenschappen samen te brengen, ontstaan unieke multimediale creaties. 

De interculturele samenwerking vertaalt zich in zowel artistieke als sociaal-artistieke projecten in Gent, in België en in het buitenland.

Frontiera is een onafhankelijk productiehuis met Gent als thuisbasis. De organisatie begon in 2006 als ruggengraat voor een aantal projecten van muzikant en fotograaf Thomas Noël (1971). De vzw groeide verder uit, met artistieke medewerkers en via samenwerking met andere organisaties die aansluiting vonden bij de artistieke dynamiek van Frontiera. 

foto argentinië

Vandaag focust Frontiera op projecten en producties die via kunst verbinding en uitwisseling van mensen en ideeën stimuleren. Frontiera werkt kosmopolitisch en met artiesten binnen een nationale en internationale context, maar gaat ook op zoek naar nieuwe lokale connecties in de eigen stad, Gent.

Al zijn ervaring verzamelde Thomas uiteindelijk in de vzw Frontiera, waar hij ook voor andere artiesten organisatorische en artistieke omkadering biedt. Dat gaat van muziekprogrammatie over logistieke organisatie tot het produceren van een plaat. 

 

  • Lopende projecten: The Chai Connection, The City’s Song, Makeba Tribute, The Cypress Tree, The Boat Band, Monster V
  • Archief / Voorbije projecten & participatie: Loosey Goosey, Livingstone-Ensemble, TABARNACK, Ellil, Lupaluna, B.O.B.I., LodoS, Soundtrack voor Kunst Kleurt (documentaire van NAKHLA), NIMPORTE, In C, MUSICALIA Festival, theaterproject The Passengers, theaterproject De Langste Nacht, BOXART, In C, …
  •  Samenwerking & co-producties: Le Grand Bateau (Gent), Les Gouts de Gand (Gent), ‘Bij De Vieze Gasten (Gent), De Propere Fanfare (Gent), Intercultureel Centrum De Centrale (Gent), Het Huis van Alijn (Gent), Trefpunt vzw (Gent), Ha Concerts (Gent), CC Westrand (Dilbeek), FAB – Federatie van Belgische Architecten (Brussel), NAHKLA vzw (Brussel), Association Comme une Orange (Parijs), (In Search of) New Flemish Masters / Osama Abdulrasol, MetX, …

 

Contact & Info 

info@frontiera.be

Thomas Noël (artistieke leiding & planning) +32 (0)477 69 10 24

Meer info over Thomas Noël

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
0

Start typing and press Enter to search