Lodos

De LodoS Group verenigt een handvol artistieke ontdekkingsreizigers in hun nieuwste productie TAKSI. Ze begonnen een muzikale reis van het Oosten via de Balkan naar het hart van Gent en terug naar Constantinopel, waar oud en nieuw, Oost en West, traditie en avant-garde samenkomen aan de oevers van de Bosporus.

 De groep brengt – in combinatie met de LodoS Fanfar – originele composities die geworteld zijn in de traditionele Turkse volksmuziek en het Oosterse repertoire, met jazz en improvisatie als gemeenschappelijke taal.
De muzikale en visuele performance lijkt op een dolle taxirit door de bochten van de hedendaagse diversiteit, met opvallende beelden en humor, met haakjes en snufjes van muzikale virtuositeit.
De LodoS-muzikanten zijn allemaal artiesten met een brede sociaal-culturele achtergrond en willen met deze performance bruggen bouwen tussen de verschillende culturen, overtuigingen en generaties.

TAKSI is een productie van Frontiera & Trefpunt vzw in samenwerking met Intercultureel Centrum De Centrale (Gent), Tini vzw (Gent) en Association Comme une Orange (Parijs).

 

Tugrul Yücesan (TR) componeert en speelt baglama en percussie
John Snauwaert (B) componeert en speelt saxofoons
Thomas Noël (B/A) componeert, speelt toetsen, altsaxofoon en melodica en is de drijvende kracht achter de visuele component
Radi Kazakov (Bul) componeert en speelt bas
Tom De Wulf (B) componeert en speelt drums
Paul Segers (B) speelt tuba en verzorgt het geluid
Vital Schraenen (B) verzorgt de scenografie
Jozef Deconinck en Franky Deceuninck (B) zorgen voor visuals en camerawerk

Scroll naar boven

Contacteer ons

We zijn er momenteel niet. Maar u kunt ons een e-mail sturen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.